Si ta përdorni kondicionerin në mënyrën e duhur
news

Si ta përdorni kondicionerin në mënyrën e duhur

Kjo gjë e domosdoshme në kujdesin e flokëve nuk do t'ju bëjë ndonjë të mirë nëse e përdorni në mënyrë jo të duhur.

Në fakt, jo të gjithë e kuptojnë se si ta përdorin kondicionerin në mënyrën e duhur – disa mund të mos e dinë vërtet se çfarë bën kondicioneri, por e përdorin atë sepse mendojnë se duhet.

Cila është mënyra e duhur për të përdorur kondicionerin?

Ashtu siç nuk duhet të anashkaloni hidratimin pas pastrimit të lëkurës tuaj, nuk duhet të përfundoni rutinën tuaj të kujdesit për flokët pa përdorur kondicioner.

Meqenëse shampoja pastron flokët tuaj dhe ndihmon në heqjen e çdo grumbullimi të produktit, vajrave dhe papastërtive, kondicionimi është i rëndësishëm për të shtuar lagështinë në flokë. Kondicioneri rikthen hidratimin tek fijet tuaja – veçanërisht majat tuaja.

  1. Aplikojeni atë vetëm në gjatësitë dhe skajet tuaja

Është një ide e mirë të aplikoni kondicioner vetëm aty ku nevojitet më shumë, për shembull, gjatësia e mesme deri në majat tuaja, pasi kjo pjesë e flokëve tuaj ka tendencë të jetë më e thatë. Aplikimi i kondicionerit në rrënjët tuaja mund të rëndojë flokët tuaj dhe të bëjë që rrënjët tuaja të duken të yndyrshme, edhe menjëherë pasi t'i keni larë flokët. Për të shmangur të dyja, është më mirë të aplikoni kondicioner vetëm në gjatësitë dhe majat tuaja.

  1. Lëreni të veprojë mjaftueshëm për të qenë efektiv

Nëse aplikoni kondicionerin vetëm për ta shpëlarë atë menjëherë, mund të mos keni të gjitha përfitimet e tij. Në mënyrë tipike, ju do të dëshironi ta lini kondicionerin aktiv për sasinë e kohës së shënuar në udhëzimet në paketim, e cila zakonisht është midis një dhe tre minutash - vetëm kohë e mjaftueshme për të larë fytyrën tuaj.

  1. Aplikoni shumën e rekomanduar

Përpara se të hidhni gjysmë shishe kondicioner në duar pas shampos, na dëgjoni: Kur bëhet fjalë për kondicioner, më pak është padyshim më shumë – veçanërisht nëse keni flokë të hollë. Kur përdorni shumë, mund t'i bëjë flokët tuaj të duken të rënduar. Një rregull i mirë i përgjithshëm është të përdorni një ose dy kukulla balsam me madhësi të monedhës, në varësi të trashësisë dhe gjatësisë së flokëve tuaj. Kur keni dyshime, kontrolloni paketimin e produktit për sasinë e rekomanduar të përdorimit përpara se të filloni.

 

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A mund t'ju japë vaji i kastorit vetulla më të trasha?
Postimi i ri
Si të përdorni Primer për qerpikët për të rritur efektin e maskarës