Si të përdorni një vaj fytyre në mënyrën e duhur
news

Si të përdorni një vaj fytyre në mënyrën e duhur

Ju e dini se përdorimi i një hidratuesi ushqyes është një hap vendimtar në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës në mëngjes dhe në mbrëmje. Por hidratimi i lëkurës suaj mund të bëhet me më shumë sesa thjesht një krem. Nëse nuk i keni përfshirë ende vajrat e fytyrës në rutinën tuaj, po humbisni. Nëse aplikohen siç duhet, vajrat e fytyrës mund të jenë jashtëzakonisht të dobishme për lëkurën. Këtu, ne po ju japim një përmbledhje se si të aplikoni vajin e fytyrës si pjesë e rutinës së lëkurës suaj.

Çfarë janë vajrat e fytyrës?

Siç sugjeron emri, vajrat e fytyrës janë produkte për kujdesin e lëkurës që punojnë për t'i siguruar lëkurës suaj lagështi në një konsistencë vajore të ngjashme me atë të vajit të ullirit, megjithëse konsistenca mund të ndryshojë. Në mënyrë tipike të bëra me një përzierje vajrash bimorë, vajrat e fytyrës i ofrojnë lëkurës suaj përfitime të ndryshme duke filluar nga mbyllja e lagështirës deri te zbutja dhe balancimi i lëkurës. Në varësi të vajit të fytyrës, ai gjithashtu mund të ofrojë përfitime anti-inflamatore dhe antioksidante.

Kuptoni rendin e aplikimit

Ashtu si me të gjitha produktet e kujdesit të lëkurës, renditja e aplikimit ka rëndësi. Kur bëhet fjalë për vajrat e fytyrës, ato duhet të aplikohen si hapi i fundit në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës gjatë natës, dhe menjëherë para-SPF në mëngjes. Është debatuar nëse vaji duhet të aplikohet para ose pas hidratuesit 一 dhe ndërsa mund të ndryshojë nga produkti në produkt, në përgjithësi, vaji i fytyrës duhet të përdoret sipër kremrave dhe losioneve. Kjo ndodh sepse pasi të aplikoni një vaj, është e vështirë që produktet e tjera të depërtojnë në lëkurë për shkak të densitetit të lartë të vajit.

Si të aplikoni vajin e fytyrës në lëkurë

Pasi të keni aplikuar krem hidratues, është koha për vajin. Është gjithmonë më mirë të ndiqni udhëzimet në produkt, por si rregull, aplikoni katër deri në pesë pika vaj në pëllëmbët tuaja dhe hidheni atë në lëkurë. Shtypni lehtë vajin në fytyrë dhe qafë, duke përdorur të gjithë sipërfaqen e duarve tuaja.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të zgjidhni serumin e duhur të fytyrës për lëkurën e thatë
Postimi i ri
Si ta përdorni retinolin në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën