Si të lani fytyrën
news

Si të lani fytyrën

Si të lani fytyrën: 5 këshilla për rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës

Larja e fytyrës është hapi i parë në çdo rutinë të kujdesit të lëkurës, prandaj është e rëndësishme ta bëni atë siç duhet. Duhet të kufizoni larjen e fytyrës në dy herë në ditë, një herë në mëngjes dhe një herë në mbrëmje, pasi pastrimi më shumë se kaq mund ta thajë lëkurën. Ja si ta lani më mirë fytyrën.

  1. Përdorni fillimisht një pastrues vaji

Nëse përdorni grim ose krem kundër diellit, pastrojeni dy herë duke përdorur një pastrues me bazë vaji përpara se të aplikoni pastruesin e fytyrës.

  1. Lagni fytyrën me ujë të vakët

Duke përdorur ujë të vakët, aplikoni pastrues në fytyrën tuaj dhe lëvizni butësisht gishtat në një lëvizje rrethore mbi lëkurën tuaj për të hequr papastërtitë dhe yndyrën. Synoni ta bëni këtë për rreth 60 sekonda.

  1. Mos e teproni me pastrim

Gishtat tuaj janë mjeti më i mirë për të larë fytyrën, por nëse përdorni një leckë larëse ose brushë pastrimi, duhet të siguroheni që ajo të mos jetë shumë e ashpër në fytyrën tuaj. Nëse vëreni skuqje ose ndonjë lloj acarimi në lëkurën tuaj pas pastrimit, reduktoni përdorimin e mjetit.

  1. Shpëlajeni me ujë të vakët

Ju gjithashtu duhet ta shpëlani fytyrën me ujë të vakët dhe më pas thajeni butësisht lëkurën me një peshqir të butë.

  1. Aplikoni pjesën tjetër të rutinës së kujdesit për lëkurën tuaj

Pasi lëkura juaj të jetë pastruar, mund të kaloni në aplikimin e tonerit, serumeve dhe hidratuesit.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Formësimi i vetullave tuaja
Postimi i ri
Si të aplikoni parfum