Si të kujdeseni për lëkurën e yndyrshme në verë
news

Si të kujdeseni për lëkurën e yndyrshme në verë

Nuk ka dyshim se vera është një kohë magjike e vitit, por kur keni lëkurë të yndyrshme nuk mund të mos mendoni se si temperaturat e ngrohta dhe lagështia e bëjnë lëkurën tuaj të yndyrshme edhe më të lëmuar.

Si të kujdeseni për lëkurën e yndyrshme në verë

Kujdesi për lëkurën e yndyrshme gjatë verës është po aq e thjeshtë sa të shtoni disa gjëra në rutinat e kujdesit dhe grimit tuaj për të ndihmuar në menaxhimin e prodhimit të vajit. Diçka aq e thjeshtë sa shtimi i një pastruesi të përditshëm në rutinën tuaj mund të bëjë mrekulli për pastrimin e lëkurës tuaj. Kalimi në produkte kozmetike më të lehta dhe përdorimi i një llaku janë zgjidhje të shkëlqyera për të ndihmuar që grimi juaj të qëndroj më gjatë në nxehtësi. Vazhdoni të lexoni për të mësuar të gjitha këshillat tona për kujdesin e lëkurës së yndyrshme gjatë verës.

  1. Provoni një pastrues fytyre me argjilë

Kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës gjatë verës dhe menaxhimin e lëkurës së yndyrshme, ka të bëjë me kërkimin e produkteve që ndihmojnë të lëmoni lëkurën.

  1. Përdorni një hidratues jo të yndyrshëm

Mendoni se mund të anashkaloni kremin hidratues nëse keni lëkurë të yndyrshme? Mendoni përsëri! Në verë, kërkoni një hidratues të lehtë të formuluar për lëkurë të yndyrshme.

  1. Mos e anashkaloni kremin kundër diellit

Pasi të keni hidratuar lëkurën tuaj të yndyrshme, kërkoni një krem kundër diellit me spektër të gjerë. Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë (AAD), duhet të përdorni një krem dielli me spektër të gjerë me SPF 30 ose më shumë, së bashku me marrjen e masave të tjera të mbrojtjes nga dielli.

  1. Shtoni eksfolimin në rutinën tuaj javore

Eksfolimi duhet të jetë një hap thelbësor në rutinën tuaj javore të kujdesit të lëkurës nëse keni lëkurë të yndyrshme. Për të hequr qelizat e vdekura të lëkurës dhe për t'u krijuar nga sipërfaqja e lëkurës suaj, përdorni një pastrues për fytyrën.

  1. Lëmoni pamjen e lëkurës suaj me një maskë fytyre

Maskat e fytyrës me argjilë janë një nga produktet më të njohura për kujdesin e lëkurës – dhe nëse keni lëkurë të yndyrshme, mund të shihni përfitime të mëdha duke shtuar një të tillë në rutinën tuaj të kujdesit veror të lëkurës.

  1. Përdorni gjithmonë një primer para grimit

Kur keni lëkurë të yndyrshme, mund të zbuloni se grimi i fytyrës tuaj e ka të vështirë të qëndrojë në vapën e verës. Mënyra më e mirë për të rritur jetëgjatësinë e grimit tuaj është të futni një primer matifikues/lëmues në rutinën tuaj.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Ja pse duhet të shtoni kalcium në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës
Postimi i ri
Çfarë është Ferritina