Vaji i kaçës
news

Vaji i kaçës

  • Kategoria: Ekstrakt I bimëve
  • Përfitimet e vajit të kaçës për lëkurën:
  • Kundër plakjes
  • Hidratues

Kaça, është fruti i trëndafilit të egër të Kilit - Rosa Mosqueta. Vaji i kaçës rrjedh nga farat e frutave të kaçës. Ky vaj bimor tradicional shumëvjeçar është përdorur për trajtimin e lëkurës. Që atëherë, ajo ka fituar njohje në industrinë e kujdesit të lëkurës për ofrimin e përfitimeve hidratuese dhe kundër plakjes.

Vaji i farës së kaçës përmban sasi të pasura të acideve yndyrore esenciale si acidi linoleik, acidi linolenik, acidi oleik dhe acidi palmitik. Këto komponime shërbejnë si blloqe ndërtuese të rëndësishme për membranat qelizore dhe janë thelbësore për ruajtjen e integritetit strukturor të lëkurës. Të kesh një pengesë më të përforcuar të lëkurës mund të çojë në përmirësimin e mbajtjes së ujit dhe hidratimit të lëkurës. Prandaj, aplikimi i jashtëm i vajit të farës së kaçës mund të përmirësojë shumë pamjen e përgjithshme të lëkurës së dikujt. Në fakt, studime të shumta kanë gjetur mbështetje të gjerë për efektin e vajit të farës së kaçës në rafinimin e kushteve të lëkurës, siç është lëkura e plakur.

Për më tepër, përfitimet e vajit të kaçës përforcohen nga gjurmët e karotenoideve, flavonoideve dhe vitaminës C që gjenden në farat e kaçës. Së fundi, për shkak se vaji i kaçës përmban sasi të mëdha të acideve yndyrore, ai është në gjendje të depërtojë lehtësisht në sipërfaqen e lëkurës, duke e bërë atë përbërësin ideal për të përmirësuar hidratimin dhe qëndrueshmërinë e lëkurës.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të përdorni vajin e marulës
Postimi i ri
Si të menaxhoni linjat e holla dhe rrudhat