Si të menaxhoni pikat e zeza
news

Si të menaxhoni pikat e zeza

Lajmi i mirë është se nëse keni pika të zeza, ka disa gjëra që mund të bëni për të zvogëluar pamjen e tyre. Sipas Administratës së Ushqimit dhe Barnave (FDA), kjo është pjesa që mund të bëni në shtëpi pasi pikat e zeza janë rezultat i akneve të buta.

FDA thekson se disa nga produktet më të zakonshme të kujdesit aktual për lëkurën në shtëpi që ndihmojnë në reduktimin e shfaqjes së pikave të zeza janë gell, locione, kremra dhe sapunë të formuluar me peroksid benzoil ose acid salicilik. Vetëm mbani në mend se nuk duhet të prisni që asgjë të funksionojë brenda natës. Sipas AAD, ju mund të filloni të vini re përmirësime në pamjen e lëkurës tuaj në katër deri në gjashtë javë, por mund të duhen dy deri në tre muaj (ose më shumë) që lëkura juaj të pastrohet. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të vazhdoni të përdorni një trajtim aknesh sapo të vini re përmirësime në lëkurën tuaj, pasi kjo mund të ndihmojë në zvogëlimin e mundësive të formimit të pikave të zeza të reja.

Si të zvogëloni pikat e zeza

Sado që të dëshironim që të kishte një mënyrë për të hequr përgjithmonë pikat e zeza, thjesht nuk ka. Për fat të mirë, një rutinë e mirë e kujdesit të lëkurës që parandalon grumbullimin e lëkurës së vdekur, vajit, papastërtive dhe papastërtive është gjëja më e mirë që mund të bëni për të reduktuar pikat e zeza. Një nga gjërat që nuk duhet të bëni për të zvogëluar shanset për të marrë pika të zeza është larja e tepërt e lëkurës.

Sipas AAD, larja e tepërt e fytyrës mund të irritojë lëkurën tuaj. AAD rekomandon pastrimin e fytyrës dy herë në ditë (një herë në mëngjes dhe një herë në mbrëmje), si dhe pas një seance djersitjeje të rëndë. Përtej frekuencës së duhur të pastrimit, jini në përputhje me trajtimin e akneve. Siç thamë më parë, nëse jeni duke përdorur një trajtim që fillon të pastrojë pamjen e pikave tuaja të zeza, vazhdoni ta përdorni për të ndihmuar në zvogëlimin e mundësive tuaja që pikat e zeza të reja të rriten.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të zgjidhni kremin e duhur mbrojtës ndaj diellit për llojin tuaj të lëkurës
Postimi i ri
5 arsye pse keni nevojë për një serum hialuronik për sy